Huis verhuren

Wil je je woning verhuren aan toeristen in Nederland? Bijvoorbeeld om in de weekenden wat extra geld te verdienen. Of omdat je zelf in een bepaalde periode een tijdje van huis bent, wellicht ook voor een vakantie? Bij Beheer Mijn Huis kun je uitstekend terecht als je je woning verhuren wil. We beschikken over een jarenlange ervaring in het succesvol verhuren van de woning van onze klanten. Het fijne is dat je zelf weinig omkijken hebt naar alle rompslomp bij een huis verhuren want wij begeleiden je tijdens het complete traject. Of dat nu gaat om het aanmaken van een account op diverse boekingsplatforms of om de grondige eindschoonmaak als je gasten weer naar huis toe zijn: we regelen het allemaal voor je.

Elke gemeente in Nederland hanteert andere regels als het gaat om particuliere woningverhuur. Wij zijn door onze ruime ervaring gelukkig heel goed op de hoogte van wat er allemaal wel en niet mag op dat gebied. Zo maken sommige steden bijvoorbeeld een onderscheid tussen vakantieverhuur en Bed & Breakfast. Laat je koophuis verhuren daarom maar aan ons over: zo hoef je je zelf niet bezig te houden met alle regelgeving en wordt alles probleemloos voor je geregeld.

Werkwijze bij koophuis verhuren

Onze werkwijze is als volgt als je via Beheer Mijn Huis je woning verhuren gaat aan toeristen. Het belangrijkste is allereerst om je huis mooi weer te geven op het internet. Dat doen we middels ons eigen online platform genaamd Welcome Back. We voegen onder andere professionele foto’s en een virtual reality tour toe zodat je belangrijke tools in handen hebt om toeristen te interesseren je huis voor een korte tijd te huren. Vervolgens gaan we je huis ook uitgebreid presenteren op het internet. We kunnen je woning aanmelden bij meer dan 20 vakantieplatforms. Wil je weten hoe hoog de huurprijs voor jouw woning het beste kan zijn? We maken gebruik van handige software om de huurprijs te optimaliseren zodat je nooit een hoogseizoen of evenement mist. De prijzen en kalenders worden na een boeking direct gesynchroniseerd om de kans op overboekingen te voorkomen.

Particuliere woningverhuur: schakel ons in!

Wil je je koophuis verhuren, dan zijn wij je op alle fronten van dienst. Je wilt natuurlijk niet dat zomaar iedereen een tijdje in je huis verblijft. Daarom screenen we vooraf elke toerist zorgvuldig. Daarnaast heb je ook zelf in de hand welke personen wel en welke je liever niet in je huis hebt. Je kunt vooraf namelijk een gewenst profiel van de ideale huurder(s) samenstellen. Zo heeft iedereen uiteindelijk een prettige verhuurervaring: zowel je gasten, jijzelf als bijvoorbeeld je buren. Wat voor selectieprofielen kun je samenstellen bij je woning verhuren aan toeristen? Dat is voor iedereen natuurlijk weer anders. Denk aan zaken als: alleen stellen die ouder zijn dan 30 jaar, liever geen vriendengroepen of vrijgezellenfeesten en het liefst een gezin met maximaal 2 kinderen boven de 10 jaar oud. Uiteindelijk zijn jouw wensen ons uitgangspunt. En je hebt zelf natuurlijk nog altijd het recht om iemand toch te weigeren als je geen goed gevoel hebt bij een door ons voorgestelde kandidaat. Verder zorgen we ook voor de eindschoonmaak en het linnengoed (van hotelkwaliteit). Zijn de gasten weer naar huis? Dan maken we foto’s van je woning zodat je op afstand op je eigen pagina de status van je huis ziet. Wel zo prettig toch?

Kies ook voor Beheer Mijn Huis en ga op een zorgeloze manier je woning verhuren aan vakantiegangers. We doen ons best om zo snel mogelijk geschikte toeristen voor je te vinden. Spreekt deze vorm van particuliere woningverhuur je aan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw woning te bespreken.

Wil je weten wat je per nacht voor je huis kunt vragen?
WAT WIJ DOEN?

We verzorgen het traject rondom vakantieverhuur van begin tot eind. We maken accounts aan op meerdere boekingsplatforms, schrijven advertenties en laten professionele foto’s maken. Tijdens een persoonlijke check in verwelkomen we de gasten en geven we een rondleiding door de woning. Na het verblijf wordt er weer grondig schoongemaakt.

SELECTIE IS BELANGRIJK

Voor vakantieverhuur screenen wij zorgvuldig de toerist. Samen bepalen we het gewenste profiel om de meest geschikte kandidaten te vinden. Een juiste selectie is essentieel voor een prettige verhuurervaring voor jou en je buren.

Voorbeelden van mogelijke selectieprofielen: alleen stellen leeftijd 30+, alleen 1 gezin met maximaal 2 kinderen ouder dan 10 jaar.

SCHOONMAAK & LINNEN

 Na elke uitcheck wordt er grondig en professioneel gepoetst. Beheer Mijn Huis verzorgt eigen bedlinnen van hotelkwaliteit. Na iedere schoonmaak maken we een fotoserie die je op je eigen pagina kunt terugzien. Zo kun je van een afstand zien hoe het met je huis gaat.

Klik hier voor een voorbeeld.

Vakantieverhuur en btw

Als je je woning verhuurt voor vakantieverhuur (als je logies aanbiedt) ben je verplicht 6% btw aan te geven. Het maakt niet uit of je vast verhuurt of tijdelijk. Ook niet of je je hele woning verhuurt of een gedeelte ervan (zoals bij een B&B). Kijk hier voor het overzicht van logiesverstrekking en 6% btw.

Nu is het goede nieuws dat met behulp van de KOR (kleineondermersregeling) er in de praktijk vaak uiteindelijk geen btw betaald hoeft te worden. Tot een bedrag van € 1345,- btw kun je zeker gebruik maken van de regeling. Dit staat gelijk aan een omzet van € 22416,-.

Kijk hier voor informatie van de belastingdienst over de kleineondernemersregeling.

FAQ Vakantieverhuur

Er zijn veel onderwerpen waar we je graag over informeren die niet allemaal op deze pagina passen. Kijk bij de FAQ pagina om alles te weten te komen over vakantieverhuur. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op, dan zoeken we het graag voor je uit.

Vakantieverhuur en inkomstenbelasting

In welke box je de verhuurinkomsten moet belasten is minder eenduidig dan het btw verhaal. Een aantal heldere zaken:

  • De verhuuromzet van een 2e woning (waar je niet staat ingeschreven) wordt belast in box 3. Recreatiewoningen ook.
  • Bij tijdelijke verhuur wordt altijd 70% van de verhuuromzet belast in box 1.
  • Bij gedeeltelijke verhuur van een eigen woning kan het verhuurde deel in box 3, maar mag je op dat deel geen hypotheekaftrek toepassen.
  • Het is belangrijk voor box 3 dat er sprake is van passief beheer. Dat betekent o.a geen eigen website en geen eigen marketing.

Kijk hier voor informatie van de belastingdienst over verhuur van je woning.

Wij werken o.a. samen met:

cat_470x275
Wil je meer informatie? Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Je hoort snel van ons.

Mail: info@beheermijnhuis.eu

Bel: +31 (0)20-8208953

Sms: +31 97004498191