ONLINE ZETTEN WONING

Om boekingen te kunnen genereren zetten wij in overleg de woning online op diverse boekingssites zoals Airbnb, HomeAway, Booking.com, Homelidays, Wimdu, Holidaylettings, Fewo.de etc. Wij maken de accounts aan en zorgen voor de juiste omschrijvingen om je woning goed in de markt te zetten. Door middel van onze pricing software bepalen we de maximale prijs per dag.

professionele foto’s

Voordat we je woning op verschillende boekingssites kunnen zetten moeten er goede, professionele foto’s worden gemaakt. Kwalitatief goede foto’s zijn essentieel voor het binnenhalen van boekingen. We adviseren om minimaal 15 foto’s te laten maken door onze professionele fotograaf.

meer kanalen, meer boekingen

Wij werken met een softwaresysteem dat meer dan 60 verschillende boekingssites kan aansturen vanuit 1 backoffice. Daarnaast kunnen we uw appartement automatisch doorzetten naar honderden verschillende agentschappen binnen Europa. Dit levert gemiddeld een hoger rendement op van wel 30%.

Als verhuurder kun je ten alle tijde zelf inloggen op ons systeem om te kijken hoe vaak je woning al verhuurd is of om je eigen vakantie te blokken. Daarnaast kun je ook direct zien wat de actuele opbrengsten voor je woning zijn. Volledig transparant en snel!

SUCCESFACTOREN VOOR HET GOED BEHEREN VAN BOEKINGEN

Meerdere factoren kunnen tot een optimaal boekingsresultaat leiden. Door onze jarenlange ervaring weten we welke boekingssites met elkaar gecombineerd moeten worden. We zorgen ervoor dat de woning op meerdere sites direct boekbaar is en hebben speciale software om overboekingen te voorkomen en de juiste prijs te bepalen. Er wordt door ons direct gereageerd op aanvragen en reserveringen. We communiceren met de gasten in hun eigen taal (ons team spreekt Duits, Frans en Engels). We werken met een betalingsbeleid waarbij de huursom 14 dagen voor de aankomstdag al binnen is. Dit voorkomt het missen van inkomsten bij annuleringen binnen 14 dagen of no shows. Dit gecombineerd kan leiden tot een 30% hogere omzet.

POSITIEVE BEOORDELINGEN ZIJN ESSENTIEEL

Naast het creëren van zoveel mogelijk boekingen is het ook belangrijk om positieve beoordelingen te genereren op de boekingssites waar de woning op staat. Met een hoge beoordeling sta je eerder bovenaan de pagina van de sites en dat zorgt ervoor dat je woning vaker geboekt wordt. Daarnaast zorgen goede reviews voor extra boekingen. Wij geven de gasten binnen een week na vertrek de mogelijkheid om een review achter te laten.

INCHECK & SCHOONMAAK

Wij zorgen er persoonlijk voor dat uw gasten worden ingecheckt. Voordat de gasten arriveren heeft Beheer Mijn Huis al veelvuldig contact gehad over verwachte aankomsttijd en routebeschrijving. De gasten hebben aangegeven wanneer ze aankomen en iemand van ons serviceteam staat klaar met de sleutel om de gasten te verwelkomen. We geven een tour door de woning en informeren de gasten over bijzonderheden van de woning en de omgeving.   Vervolgens wordt de woning grondig schoongemaakt.

LINNENSERVICE

Gasten houden van fris linnengoed. Heb je zelf geen tijd om de was te doen maak dan gebruik van de linnenservice van Beheer Mijn Huis. Wij werken met eigen beddengoed van hoogwaardige hotelkwaliteit.

PERSOONLIJK CONTACT

Wij vinden het belangrijk om goed bereikbaar te zijn en snel te reageren op je vragen en die van de gasten. Wij zijn op 3 verschillende manieren te bereiken (via telefoon, SMS en WhatsApp). Daarnaast beantwoorden we onze mails altijd op de dag zelf van 10:00 tot 19:00 (ook op zaterdag en zondag).